Kosárba

3 db Álló muskátli Toskana + 3 db Hóvarázs

3 db Álló muskátli Toskana + 3 db Hóvarázs

Elfogyott!

Ár:3600 FT

Elfogyott!
  • Szuperár

A szép összeültetésekhez!

Botanikai megnevezésPelargonium Toskana + Euphorbia
Csomag tartalma6 db
Cikkszám103061
Konténer7 cm
Kifejlett növény méretekb. 50 cm
Ültetési helyNapos / Félárnyék

Leírás

A ’Toskana’ a muskátli kedvelők körében egy ismert fajta, melyet ha egyszer ültet, utána minden évben ezt szeretné. A nagy, világító piros viráglabdák valamint a szép, zöld lomb teljesen elvarázsolják a szemlélődőt. Hóvarázs: Kecses, nagyon gazdagon virágzó balkonnövény, mely folyamatosan virágzik egészen a fagyokig. Öntisztuló, az elnyílott virágok nem maradnak a növényen. A napos helyet kedveli, de a félárnyékban is szépen virágzik. A kecses, törékenynek tűnő hajtásai ellenére nagyon szél- és időjárásálló. Csodálatos kompozíciókat kapunk, ha más balkonnövénnyel ültetjük együtt. Így még inkább csodájára járnak majd a kertjében. A kollekció áll: 3 db. ’Toskana’ muskátli és 3 db. Hóvarázsból.

Ültetés, Virágzási idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetés
Virág

Ápolási útmutató

Általános ismertető

A legtöbb balkonnövény (pl. muskátli, fukszia) több gondozást és odafigyelést igényel - mint a szabadföldbe kiültetett növények nagy része - ,hogy a viszonylag kis élettér ellenére is megéljenek és szépen fejlődjenek. Fontos, hogy a tartóedények szűk méretei között is megfelelő körülményeket biztosítson. Humuszos, laza, jó nedvességtartalmú talaj szükséges. Kitűnő a virágföld, homok és nedves tőzeg keveréke, de a keveréket évente cserélje. Minden tartóedény alján képezzen vízelvezető nyílásokat, ahol a felesleges nedvesség eltávozhat. A tartóedény aljára vékony rétegben helyezzen folyami kavicsot, vagy cserépdarabokat. E réteget takarja posztóval, vagy más szűrőanyaggal, így a gyökerek és a föld nem tömítik el a kivezető nyílásokat. Ne spóroljon a virágfölddel, mert csak a legjobb minőségű földkeverékben fejlődnek növényei a legszebben!

Metszés

A folyamatos és bő virágzás érdekében az elnyílott virágokat rendszeresen távolítsa el.

Öntözés

Fontos a rendszeres öntözés, hiszen a kis élettér következtében a növények könnyen kiszáradhatnak. A virágládákon kívül bármilyen virágtartóba, kőedénybe ültethetők virágok, fontos, hogy az edény alján a felesleges víz elfolyhasson, és ne alakulhasson ki pangó víz. Csak a reggeli illetve esti órákban öntözzön, mert tűző napon a növények levelei könnyen eléghetnek.

Tápanyagutánpótlás

A növények tápoldatozását legkorábban az ültetést követő harmadik héten kezdje, heti egy vagy két alakalommal, a használati útmutatást figyelembe véve. A tápoldatozás augusztus végén szükséges.
Figyelem: ne a száraz, hanem a már megnedvesített földet tápoldatozza!

Ültetés

A növényeket a cserépből kivéve lehetőség szerint azonnal ültesse el a virágládákba. A virágládákat ne töltse tele földdel, hagyjon helyet az öntözővíznek (peremképzés). Az ültetést elvégezheti már áprilisban is, ilyenkor csak a meleg napokon helyezze ki őket a szabadba, de éjszakára mindenképpen vigye fagymentes helyre. A beültetett virágládákat véglegesen csak a májusi fagyok után tegye ki a szabadba!

Ültetési ideje

Május közepétől júniusig. A beültetett ládákat nappalra már április közepétől kiteheti a szabadba, így a tövek edzettebbek lesznek, de éjszakára mindenképpen vigye fagymentes helyre.

Ültetési távolság

A virágládába folyóméterenként 6-8 db növény szükséges (a nagyságtól függően).