Kosárba

Angyaltrombita kollekció

Angyaltrombita kollekció

Elfogyott!

Ár:4300 FT

Elfogyott!
  • Újdonság
  • Szuperár
SzállításÁprilistól
Botanikai megnevezésDatura einfach Mischung
Csomag tartalma3 db
Cikkszám101035
Konténer9 cm
Kifejlett növény méretekb. 200 cm
Téliesítés:Fagymentes helység

Leírás

Virágaik elérhetik a 30 cm-es hosszúságot. Rendszeres öntözést, és augusztusig hetente egyszeri tápanyagutánpótlást igényel. Világos, fagymentes helyen kell teleltetni. Tél végén erős viszszavágásra van szüksége. Cserepes növényeket szállítunk.

Ültetés, Virágzási idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetés
Virág

Ápolási útmutató

Általános ismertető

Dézsanövényeknek nevezzük azokat a melegebb klímájú vidékekről származó, nyáron virágzó cserjéket, amelyek éghajlatunkon a szabadban nem telelnek át. Nagyobb edénybe ültethetők, egész nyáron a szabadban, általában napos helyen tartható növények. Kivétel az Aucuba, Kamélia és a fuksziák, amelyek félárnyékos, árnyékos helyet igényelnek. A nagy cserépedények vagy fadézsák a legmegfelelőbbek, de természetesen nagy méretű műanyag edények is alkalmasak beültetésre. Fontos, hogy az edény alján vízelvezető nyílások legyenek. Az edény nagyságát a beültetett növény mérete és növekedési erélye alapján válassza ki. A növényt, fejlődésének arányában ültesse mindig nagyobb edénybe.

Metszés

A legtöbb fajtánál javasolt a metszés, így megőrizhető természetes szépségük.

Öntözés

Öntözés szükség szerint, csak annyira, hogy a növények ne száradjanak ki. Minél melegebb a helység, annál gyakrabban öntözzön. Túl meleg és szellőzetlen, zárt helységben könnyen fertőződnek a növények, megjelennek pajzs- illetve tetűk.

Tápanyagutánpótlás

Az ültetést követő harmadik héten kezdje el a növények tápoldatozását, heti 1-2 alkalommal. Kimondottan tápanyag igényes az angyaltrombita, a sárga levelek mindig tápanyaghiányt jeleznek. Augusztus közepétől ne adjon több tápoldatot, hogy a növények teljesen beérve készülhessenek fel a télre.

Téli védelem

A dézsás növényeket az őszi fagyok beállta előtt tegye szellős, fagymentes, világos, kb. 5-10 °C hőmérsékletű helyre, ahol a növények áprilisig, hidegebb helyeken májusig áttelelhetnek. Az Aucubák enyhe télen a szabadban is áttelelnek, de erős hidegben károsodhatnak a leveleik.

Ültetés

Ültetésnél ügyeljen a növény talajigényére (pH-érték). Majdnem minden dézsanövény szereti a tápanyagban gazdag humuszos földkeverékeket. Az edény nagyságát a beültetett növény mérete és növekedési erélye alapján válassza meg. A növényt, fejlődésének arányában ültesse mindig nagyobb edénybe.

Ültetési ideje

A legjobb időpont május közepétől van.