Kosárba

Campsis radicans 'Flava'

Campsis radicans 'Flava'

Elfogyott!

Ár:2290 FT

Elfogyott!
  • Újdonság
SzállításMárciustól
Botanikai megnevezésCampsis radicans 'Flava'
Csomag tartalma1 db
Cikkszám070557
Kifejlett növény mérete500 - 800 cm
Téliesítés:fagytűrő
Ültetési helyNapos

Leírás

Erőteljes növekedésű kúszónövény. Egy évben akár 3 méteres hajtásokat is hozhat, nagy 6-8 cm-es trombita formájú virágokkal. Napos és védett helyen fejlődik a legjobban. Léggyökerei segítségével meg tud kapaszkodni a különböző felületeken, de az első években kötözni szükséges. Alkalmas falak, pergolák, lugasok befuttatására. Amennyiben szükséges, akkor tél végén lehet visszavágni.

Ültetés, Virágzási idő

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetés
Virág

Ápolási útmutató

Általános ismertető

Ezek a növények gyors növekedésüknek köszönhetően, alkalmasak házfalak, pergolák vagy más egyéb kerti létesítmények befuttatására és zölddé varázslására.

Metszés

Általában nem kell őket metszeni, amennyiben azonban kinövik a számukra biztosított teret, nyugodtan visszavághatjuk a növényeket.

Öntözés

Különösen az első évben ültetés után fontos a tövek jó alapos beöntözése. A későbbiekben akkor öntözzünk, ha száraz, meleg, forró időszakok követik egymást.

Tápanyagutánpótlás

Az ütetést követő 2. évben márciustól augusztus elejéig érdemes trágyázni, illetve tápanyaggal ellátni a növényeket.

Téli védelem

Általában nem árt a növénynek, ha a tövi részüket rőzsével takarjuk. A clematisok esetében a töveket lombbal vagy komposzttal takarjuk

Ültetés

Ezeket a növényeket főleg házfalak mellé ültetik, ezért fontos az építési törmelék eltávolítása, és az ültetőgödör laza, tápdús földdel való feltöltése.
A növényeket mindig cserépben szállítjuk. Ültetés előtt a növényt érdemes jól beöntözni, majd a cserepet eltávolítva a földlabdát a gödörbe helyezni. Sem a gyökeret sem a hajtásokat nem kell visszametszeni. Sokszor és alaposan öntözze meg.

Az iszalagokat érdemes 2-3 cm-rel mélyebbre ültetni, mint ahogy a cserépben volt, így jóval dúsabb lesz a növény.

A tapadókorongos (vadszőlő) és a léggyökeres növények (borostyán) nem igényelnek támasztékot. Más fajok, mint pl. az iszalag, jázmin (csavarodó levélnyél), tatáriszalag, loncok, lilaakác és a futórózsák támasztékot, rácsot igényelnek.

Ültetési ideje

Cserepes növényt egész évben ültethetünk.

Ültetési távolság

1-2 m/ 1 növény