Kosárba

Chili Habanero

Chili  Habanero

Elfogyott!

Ár:1590 FT

Elfogyott!
  • Újdonság
SzállításÁprilistól
Botanikai megnevezésCapsicum chinense Habanero
Csomag tartalma1 db
Cikkszám190511
Konténer9 cm
Kifejlett növény mérete100 - 0 cm
Téliesítés:Fagymentes helység
Ültetési helyNapos

Leírás

A legismertebb chili paprika. A ’Habanero’ íze a trópusi citrusfélékre emlekeztet. Igénytelen, bőségesen terem. Napos helyen virágzik és terem a legjobban. Magassága kb. 100 cm. Erősségi fok 10.

Ültetés

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Ültetés

Ápolási útmutató

Általános ismertető

Ezeket a növényeket cserépben kapja tőlünk. Nyáron a balkonra, teraszra lehet rakni őket. Tél folyamán az ablakban nevelhetők.

Metszés

A levelek, hajtások szedésével a metszésről is gondoskodunk. Ha mégis szükség lenne egy formára alakításra akkor azt tavasszal tehetjük meg.

Öntözés

Rendszeresen kell öntözni. Ellenben arra mindig figyelnünk kell, hogy ne öntözzük túl a növényünket. Ne álljon soha vízben. A nagyon nedves talaj betegségekhez vagy kipusztuláshoz vezethet.

Tápanyagutánpótlás

A jó fejlődést érdekében rendszeres tápanyag utánpótlásra van szükség. Célszerű valamilyen lassú lebomlású trágyát használni ( Volldünger, Osmocot). Ez folyamatosan oldódik a talajba így a növény hosszabb ideig jut a megfelelő tápanyagokhoz. Így célszerű hetente a tápoldattal való öntözés. Figyelem: soha ne tápoldatozzuk a száraz talajú növényeket. Előtte mindig előzze meg egy öntözés. Ha száraz a növény földje a cserépben, akkor a tápoldatozás megégeti a növényt. Legrosszabb esetben ki is pusztulhat !

Téli védelem

A fagyok elöl a növényeket világos fagymentes helységbe kell vinni. Néhányukat érdemes konyhában vagy nappaliban világos helyen tartani, így a tél folyamán is élvezhetjük a növényt

Ültetés

A növényeket eggyel nagyobb méretű cserépbe kell ültetni. Ehhez jó minőségű virágföldet használjunk.

Ültetési ideje

Márciustól májusig és szeptembertől novemberig.