Kosárba

'Titania®' fekete ribizli törzses

 'Titania®' fekete ribizli törzses

Ár:1990 FT

  Nagy gyümölcsök, gazdag termés!

  SzállításOktóbertől
  Botanikai megnevezésRibes nigrum 'Titania®'
  Csomag tartalma1 db
  Cikkszám152041
  Kifejlett növény méretekb. 150 cm
  Téliesítés:fagytűrő
  Szállítási mód:Szabadgyökerű
  Ültetési helyNapos / Félárnyék

  Leírás

  Nagyon hosszú fürtű, ellenálló fekete ribizli. Bogyója fényes fekete, nagy szemű, tömegesen érik. Húsa középkemény, kellemes ízű. Minden célra felhasználható. Öntermékeny, de egy más fajtával együtt ültetve lesz igazán kiemelkedő a terméshozama.

  Ültetés, Gyümölcsszedés ideje

  IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
  Ültetés
  Gyümölcsszedés ideje

  Ápolási útmutató

  Általános ismertető

  Metszés

  A ribiszke és josta metszését a harmadik évtől javasoljuk.
  A ribiszke koronahajtásait 8-10 kivételével a 3. évben távolítsa el. A további években folyamatosan ritkítsa illetve fiatalítsa a koronát. A ritkító metszés fiatalítja a bokrot, s így megmarad a fajtára jellemző növekedési forma, ami arra ösztönzi a növén

  Öntözés

  Rendszeres öntözéssel kedvezően befolyásolhatjuk a termésmennyiséget.

  Tápanyagutánpótlás

  Márciusban műtrágya kijuttatásával fedezzük a hiányzó tápelemeket, vagy szórjunk érett istállótrágyát a növények tövéhez.

  Ültetés

  Napos, de nem forró fekvésű helyet kívánnak. 50-60 cm széles és kb. 40 cm mély árok szükséges. A támasztókaró a magastörzsű fajtáknál a koronáig érjen.
  Az ültetés előtt, a sérült gyökérrészeket távolítsa el, illetve a gyökereket egy kicsit vágja vissza. A hajtásokat ültetés után 1/3 - ra kell visszametszeni. A bokrot olyan mélyre kell ültetni, hogy az elágazási hely a talajban maradjon, így az alvó rügyek is növekedésre serkenthetőek.

  Ültetési ideje

  Márciustól májusig és októbertől a fagyokig.
  Konténeres növényt egész évben ültethetünk

  Ültetési távolság

  Fácskák: 1,25-1,5 méter.
  Bokrok: 1-2 méter.

  Vadhajtások

  Előfordul, hogy a gyökérnél vagy a törzsön vadhajtások törnek elő. A törzsön előtörőket vágja le, a gyökérről kinövőket pedig gyakran ásóval kell eltávolítani. A bokroknál nincs ilyen jellegű probléma, hiszen azoknál a gyökérről előtörő hajtások is termők lesznek.
  A magastörzsű bogyósok esetében a gyökérnyaki részből és a törzskorona alatti részéből a hajtásokat el kell távolítani. Ehhez használjon éles kést vagy metszőollót, de a még fiatal zsenge hajtásokat kézzel is ledörzsölheti.